Toto Wolff reageert bitsig: “Als men Mercedes verdenkt moeten ze protest indienen”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft er alle vertrouwen in dat zijn teams niets fout heeft gedaan met betrekking tot de veelbesproken brake ducts van Racing Point. “We voelen ons voor 100 procent op ons gemak,” aldus Toto Wolff.


Het is echter maar de vraag of Mercedes en Toto Wolff zich op hun gemak mogen voelen want volgens de FIA zou Mercedes op 6 januari nog brake ducts aan Racing Point gegeven hebben en op dat moment stonden die onderdelen al op de lijst met onderdelen die zelf gemaakt moeten worden.

“We hebben in 2019 bepaalde data aangeleverd en dat was perfect volgens het reglement,” verweert Toto Wolff zich volgens volgens ‘Motorsport-total.com’.

De brake ducts die op 6 januari aan racing point werden geleverd werden gewoonweg gegeven omdat Racing point haar eigen brake ducts nog niet klaar waren. Volgens Toto Wolff had dat dan ook geen invloed op de uiteindelijke prestaties van Racing Point.

“6 januari had geen materieel effect aangezien de brake ducts ook veel vroeger geleverd werden en alle tekeningen en ontwerpen dan ook al veel vroeger geleverd werden,” aldus Wolff. “Racing Point en Mercedes zijn nog steeds van mening dat alles volgens het reglement was.”

“Om eerlijk te zijn maken we ons helemaal geen zorgen. En wanneer ik helemaal geen zeg dan bedoel ik ook absoluut helemaal geen, we maken ons echt geen zorgen dat we iets tegen het reglement zouden gedaan hebben. Ik denk ook niet dat Racing Point iets gedaan heeft dat niet volgens het reglement is.”

Toto Wolff begrijpt ook niet dat de concurrentie zo fel uithaalt richting Mercedes en Racing Point. Volgens Toto Wolff heeft Mercedes er helemaal geen baat bij om zoiets te doen en hij reageert onder andere gepikeerd op de uitspraken van Red Bull-teambaas Christian Horner.

“Als iemand denkt dat we iets verkeerd hebben gedaan dan moeten ze vooral protest indienen en dan zien we elkaar wel wanneer de zaak behandeld wordt,” besloot de Mercedes-motorsportbaas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner