Mercedes en Red Bull spelen psychologische spelletjes in de F1-titelstrijd

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ook naast de baan worden er tijdens de F1-titelstrijd steken uitgedeeld tussen de teams van Mercedes en Red Bull. Zo neemt Toto Wolff van Mercedes zijn collega Christian Horner bij Red Bull op de korrel.

Op de baan woedt er een hevige strijd om de wereldtitel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton maar ook hun teambazen laten zich niet onbetuigd als het aankomt op psychologische spelletjes. 

Het hele seizoen is er al een ping pong-partijtje aan de gang tussen Wolff en Horner. Tijdens het raceweekend in de Verenigde Staten liet Horner optekenen dat Wolff met een ander soort druk te kampen heeft nu de strijd om de wereldtitel zo spannend is.

Maar dat bracht Toto Wolff niet van zijn stuk en hij diende Horner van repliek in het Britse dagblad ‘Daily Mail.’

“Wat Christian zegt over dat ik druk voel. Nee, helemaal niet,” zei Wolff.

“Ik heb het gevoel dat hij een van de hoofdrolspelers is in een pantomime, een deel van de Formule 1 cast. Voor mij als belanghebbende en als teameigenaar is het geweldig dat hij dit soort verhalen creëert.”

“Maar het is niet relevant. Mensen hebben een microfoon voor hun neus of een camera op hen gericht en ze gaan zich gedragen als kleine acteurs, zoals Hollywood.”

Wolff laat ook nog weten dat hij zich niet wil laten meeslepen in een oorlog van woorden met Horner. Het doet hem ook een beetje terugdenken aan de tijd dat er een voormalig F1-baas was die al eens wat drama durfde maken om een goede krantenkop te scoren.

“Het is heel goed dat ze de gaten vullen en er pantomime van maken”, voegde Wolff eraan toe. “Dat is goed voor de sport en goed voor Netflix omdat ze de mensen willen portretteren, niet alleen de stopwatch.”

“Mensen hebben zich gerealiseerd dat ze geciteerd worden als ze controversiële dingen zeggen. Het geeft ze mediatijd, het krijgt hun foto in de kranten.”

“In veel opzichten gaan we terug naar onze wortels, want wat Bernie Ecclestone destijds creëerde was racen en soap. En als er niet genoeg racen was maakte hij soap, hij was altijd goed voor een krantenkop. Dus daar zijn we terug bij beland.”

“Maar ik laat me er niet in meeslepen. Ik vind het amusant, maar het raakt me niet.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022