Mattia Binotto: “Ferrari is nog steeds zeer populair”

Ferrari
Ferrari

Uit een rondvraag onder F1-fans blijkt dat Ferrari nog maar het derde populairste F1-team is. Ferrari-teambaas Mattia Binotto maakt zich daar echter geen zorgen over.

Meer dan 167 000 fans vulden een enquete in waarin onder meer naar de populairste rijder en het populairste F1-team werd gevraagd. Opvallend daarbij was dat Lewis Hamilton niet meer tot de populairste rijders behoort, maar ook Ferrari moet ondertussen twee teams voor zich dulden.

McLaren is momenteel het populairste F1-team met 29 procent van de stemmen, gevolgd door Red Bull (19 procent) en Ferrari (18 procent). Bij Ferrari maken ze zich echter weinig zorgen over de cijfers uit de bevraging.

“Eerst en vooral focussen we ons op performance, dat hoort onze prioriteit te zijn,” aldus Binotto in een reactie. “Maar ik denk dat populariteit ook belangrijk is.”

“Ik heb gehoord over de resultaten van de rondvraag. Ik moet zeggen, als ik mijn eigen bevraging doe en kijk naar de tribunes in Austin, dan zie ik nog bijzonder veel rood. Ik ben er dan ook zeker van dat onze populariteit wereldwijd nog zeer hoog is.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022