Porsche: “Het is geen geheim dat we naar de F1 kijken”

Porsche
Porsche

Volgens Thomas Laudenbach, de vice-president bij Porsche, evolueert de Formule 1 op het vlak van reglementering wat de motoren betreft in de juiste richting. In die mate zelfs dat Porsche daadwerkelijk erover nadenkt om in de Formule 1 te stappen.

Met de regelmaat van de klok duiken er geruchten op over Porsche, Audi en moederconcern Volkswagen dat zou overwegen om in de Formule 1 te stappen. Meestal volgt er dan een ontkenning maar de laatste tijd zijn er steeds meer signalen dat er wel degelijk concrete interesse is.

Cruciaal voor het mogelijk in de Formule 1 stappen van één van de merken van de Volkswagen Groep is de ‘vereenvoudiging’ van de F1-motoren zodat ze ook minder financiële investeringen vergen. Daaraan lijkt voor de toekomst te worden voldaan en bij Porsche bevestigen dan ook de interesse om in de Formule 1 te stappen.

Porsche en Audi schoven eind vorig jaar mee aan de tafel van de besprekingen van het nieuwe motorreglement in de Formule 1 en bij Porsche bevestigen ze de interesse in de sport.

“Het is geen geheim dat we nadenken over de Formule 1,” aldus Laudenbach volgens ‘Autosport’.

“Het is geen geheim dat we met de FIA praten en het is geen geheim dat we, laat ons zeggen, het ernstig overwegen. Er is echter nog geen beslissing genomen.”

“Van wat ik weet gaan heel wat dingen in de Formule 1 de juiste richting uit.”

Volgens Laudenbach is het belangrijk dat het elektrisch gedeelte van de F1-motoren aan belang wint want het is de elektrificatie die voor de autoconstructeurs steeds belangrijker is geworden voor de straatwagens die ze ontwikkelen.

“Er moet meer prioriteit gegeven worden aan het elektrisch gedeelte van de aandrijflijn van de F1-bolides. Dat is erg belangrijk. Als constructeur wil je jezelf tonen in de motorsport maar het moet relevant zijn voor wat er op de straat gebeurt,” aldus de vice-president van Porsche.

“Voor zover ik weet heeft de FIA een zeer belangrijke stap in die richting gezet, dat gaat helpen.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022