Mercedes-engineers bloednerveus door wat Hamilton tijdens laatste ronde deed

Bij het Mercedes F1-team brak tijdens de laatste ronde van de GP van Groot-Brittannië bijna letterlijk het angstzweet uit. Lewis Hamilton zette immers alles op het spel om alsnog de snelste ronde te rijden en dat op erg oude banden.


“We hebben het altijd over de banden die het niet tot het einde uithouden enzovoort maar het was echt cool om banden te hebben die aan het einde nog erg goed waren,” aldus Hamilton.

“Het was eigenlijk een soort kwalificatierondje, het was het kwalificatierondje dat ik op zaterdag had moeten rijden. Beter laat dan nooit.”

“Het was geweldig. Er is geen betere manier om een race te finishen dan op het puntje van je stoel, het was zeker en vast het beste rondje dat ik ooit heb gereden.”

Nerveuzer ging het er echter aan toe in de garage van Mercedes. Tijdens de ochtendbriefings worden concrete afspraken gemaakt maar de rijders gehoorzamen niet altijd, zo bleek ook zondag.

“Ze zijn niet blij dat we het doen, ze zijn bloednerveus omdat je kan spinnen of een fout kan maken. Het is aanvaardbaar wanneer het binnen de limieten is,” aldus Hamilton.

James Allison, technisch directeur bij Mercedes, werd ook nerveus van de poging van Hamilton om tijdens de laatste ronde een snelste ronde te rijden.

“Het is adembenemend, niet? De oude band en de snelste ronde helemaal aan het einde? Dat is echt indrukwekkend,” aldus Allison.

Ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vindt het te gek voor woorden wat Hamilton helemaal aan het einde van de Britse GP deed.

“Het grappige is dat onze engineers tijdens de ochtendbriefing op zondag steeds zeggen dat het geen zin heeft om voor de snelste ronde en dat extra wk-punt te gaan, dat het te risicovol is,” vertelde Toto Wolff na de race.

“Je ziet de rijders er dan echt het hunne van denken. Dit leidt dan tot deze absurde situatie want op papier zou een harde band waarmee 32 ronden is gereden niet goed genoeg meer mogen zijn voor de snelste ronde. Maar ze krijgen het toch voor elkaar.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}