“Sebastian Vettel lijkt zijn inschattingsvermogen kwijt te zijn”

Martin Brundle, zelf voormalig F1-piloot en analist bij ‘Sky Sports F1’, stelt zich vragen bij de situatie waarin Sebastian Vettel verkeert. Brundle vraagt zich openlijk af of de Duitser zijn ‘inschattingsvermogen’ kwijt is.


“Kent hij gewoon een periode waarin hij pech heeft, of is hij deels zijn zicht, reactie- en inschattingsvermogen kwijtgeraakt wanneer hij tegen zo’n hoge snelheden onder druk staat?” vraagt Brundle zich af in zijn column voor ‘Sky Sports’ na de Britse GP.

“Ik hou van de man en hou ook van zijn prestaties, intelligentie en menselijke waarden.”

“Zoals we bij veel rijders al tijdens de late fase van hun carrière gezien hebben lijkt het alsof Vettel zijn reactie- en inschattingsvermogen in wiel-aan-wiel-gevechten is verloren.”

Brundle haalt echter ook verzachtende omstandigheden aan. In een F1-bolide is het echter moeilijk om in te schatten hoe intens en wanneer een tegenstrever remt.

“Ik weet hoe makkelijk zoiets gebeurd,” aldus Brundle. “F1-bolides kunnen, zonder dat ze remlichten hebben, vijf keer sneller remmen dan de beste straatwagens.”

Toch moet Vettel volgens Brundle erg hard opletten dat hij niet in een negatieve spiraal terechtkomt. Sinds Vettel zo’n jaar geleden tijdens zijn thuisrace op de Hockenheimring in de fout ging lijken de foutjes zich immers op te stapelen.

“Lewis maakt zo’n fouten niet en hij is tweeënhalf jaar ouder dan Seb,” stelt Brundle vast. “Ondertussen wint Leclerc in de andere Ferrari aan snelheid en vertrouwen.”

“Seb heeft de snelheid, maar kan hij de controle herwinnen? Dat is voor hem de grote vraag.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}