Ross Brawn: “Ferrari haar F1-bolide heeft één specifiek probleem”

Volgens Ross Brawn heeft Ferrari één specifiek probleem met haar F1-bolide waardoor het tijdens de races op sommige circuits problemen ondervind en tegenover Mercedes het onderspit moet delven.


“Wanneer het tijdens de kwalificatie op performance aankomt tijdens een snelle ronde, dan was Charles Leclerc geweldig. Als je weet dat hij enkel en alleen in de derde sector, een sector die helemaal niet past bij de karakteristieken van de SF90, dan is dat echt uitzonderlijk onder die omstandigheden,” aldus Brawn in zijn terugblik op de Britse GP.

“Tijdens de race was Ferrari echter slechts het derde team, ver verwijderd van Mercedes en achter de Red Bulls.”

Volgens Brawn zit het probleem bij Ferrari hem bij de banden.

“Ik denk dat de bandenslijtage in het bijzonder de achillespees van Ferrari is,” meent de sportief directeur van de Formule 1.

“Dat kon je al zien op vrijdag en ook al slaagde het team er tijdens het weekend gedeeltelijk in om dat te verhelpen volstond dat niet om te strijden voor de overwinning.”

“Wanneer ze terug in Maranello zijn moeten ze zien te begrijpen waardoor dit komt en moeten ze snel reageren om hun hoop op het strijden voor de titel levendig te houden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022