Mercedes: “Er is een probleem met de wagen van Hamilton”

Vrijdag moest Mercedes aan het einde van de dag de Red Bull van Max Verstappen voor zich dulden. Teambaas Toto Wolff geeft aan dat ze niet meteen een idee hebben van wat er fout loopt.


Stellen dat Max Verstappen Valtteri Bottas heeft afgetroefd met een verschil van vier honderdsten van een seconde zou een brug te ver zijn maar het verschil met wereldkampioen Lewis Hamilton bedroeg wel zes tienden.

In F1-termen wordt er dan al gesproken van een aanzienlijk verschil en Mercedes-teambaas Toto Wolff laat optekenen dat ze in het duister tasten als het aankomt op de oorzaak ervan.

“Er is een probleem met de wagen,” aldus Wolff over de bolide van Lewis Hamilton.

“Op dit moment weten we niet wat er scheelt. De wagen heeft geen grip in de trage en medium bochten maar daarvoor hebben we verschillende data-kanalen en we moeten de tijd nemen om die te bestuderen.”

Lewis Hamilton liet horen dat hij geen idee had van wat er aan de hand was met zijn bolide.

“Ik weet het niet, ik kan niet echt iets zeggen. Het voelde relatief normaal aan, maar het verschil was vrij groot. Er is dus veel werk dat achter de schermen moet worden gedaan om uit te zoeken waarom.”

“Ik voelde me goed tijdens de vrije trainingen en in het begin. De tweede sessie voelde ook vrij goed aan maar toen begon het gewoon slechter te gaan. De anderen zijn snel, en Valtteri heeft duidelijk een goed tempo. Hopelijk is het morgen wat beter.”

De wereldkampioen kijkt alvast niet uit naar een uitgeregende kwalificatiesessie.

“Het zal zuur zijn als we ons niet kwalificeren, want het was niet goed. Ik zal verder op de grid staan dan vorige week, dus het zal het zeker uitdagend maken.”

“Ik probeer om een droog weer-dans te doen, als er een droog weer-dans is om er zeker van te zijn dat er geen verdomde regen is voor zondag,” besluit Hamilton met een kwinkslag.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}