Verstappen: “Het gaat de goede kant uit met Red Bull”

Max Verstappen was opgetogen over zijn Red Bull RB16 nadat hij op vrijdag de snelste tijd neerzette in de tweede vrije oefensessie. “We hadden een veel beter gevoel dan vorige week vrijdag,” aldus de Nederlander.


Met slechts vier honderdsten van een seconde voorsprong op Valtteri Bottas wist Max Verstappen bovenaan de tabellen te eindigen na de tweede vrije oefensessie. Meer is er ook niet nodig voor de jonge Nederlander om te concluderen dat zijn team in een betere vorm verkeert dan vorige week vrijdag.

“We hebben meer over de auto geleerd vandaag,” aldus Verstappen. “Vorige week waren we niet zo tevreden en we hebben een paar dingen proberen op te lossen. Tot dusver gaat het veel beter, de richting die we gekozen hebben lijkt de juiste te zijn.”

Vorige week zat de race van Verstappen er al snel op en daardoor is hij in het kampioenschap al op achtervolgen aangewezen. Deze week verloopt alles beter tot nu toe, maar toch is hij er niet zeker van dat hij over het juiste pakket beschikt om de Mercedessen te verslaan.

“Ik weet niet of we het juiste pakket hebben om de race te winnen, daar komen we zondag wel achter”, gaat hij verder.

“Normaal gesproken is ons wedstrijdtempo competitiever, maar ook over één rondje kunnen we niet klagen en eigenlijk zagen de 11 ronden die ik vorige week heb gereden er niet al te slecht uit, dus het kan alleen maar beter worden.”

“Ook al is het morgen te slecht weer voor de kwalificatie, dan verwacht ik wel dat we het zondagmorgen toch nog zullen doen. Ik denk dus niet dat we met dit rondje op de pole zullen staan.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print