Stoffel Vandoorne als vervanger voor Lando Norris?

Stoffel Vandoorne die Lando Norris vervangt tijdens de tweede race van het F1-seizoen? Het zou plots zomaar kunnen.


Dat het F1-seizoen 2020 een vreemd seizoen is, dat is a veel langer duidelijk. Het coronavirus zorgt ervoor dat de races elkaar snel opvolgen en er mag letterlijk niets fout gaan, zowel bij de teams als de rijders.

Voor de F1-teams draait alles rond het vermijden dat teamleden of een rijder besmet geraakt met het coronavirus. Mocht dat het geval zijn dan is er reservepersoneel of een reserverijder voorzien.

We schreven al eerder dat niet alle teams eigen reserverijders hebben. Zo rekent niet alleen Mercedes op onze landgenoot Stoffel Vandoorne en Esteban Gutierrez als mogelijke reserverijder maar ook het McLaren F1 team.

En laat nu net bij McLaren Lando Norris gisteren ernstige fysieke klachten hebben. De jonge Brit kampt met pijn aan zijn ribben en liet gisteren zelfs verstaan “bang te zijn om te remmen” omdat hij dan een pijnscheut krijgt.

Pijnstillers en een bezoek aan een specialist moeten soelaas brengen. Norris zelf liet verstaan dat de nacht van vrijdag op zaterdag hopelijk enige verbetering brengt maar indien de klachten verergeren kan het plots voorvallen dat Stoffel Vandoorne in de McLaren MCL35 moet springen.

Inderdaad, net zoals Vandoorne ooit halsoverkop voor Fernando Alonso eens moest invallen. Er is echter één groot verschil: enkele jaren geleden was Vandoorne officieel test- en reserverijder voor McLaren en had hij enige ervaring in de McLaren-simulator.

Indien Vandoorne daadwerkelijk moet invallen voor Norris dan zal dat met nog minder voorbereiding zijn dan toen hij enkele jaren geleden Alonso moest vervangen. Feit is wel dat Vandoorne aanwezig is in Spielberg en perfect kan invallen.

Maar laat ons eerlijk zijn, de kans is klein maar niet geheel onbestaande dat Vandoorne plots terug aan een F1-race deelneemt. Het F1-seizoen 2020 is immers nog lang en er kan nog veel gebeuren …


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print