Mercedes F1 W09 voorgesteld in Silverstone

Het Mercedes F1 team heeft vandaag op het circuit van Silverstone haar nieuwe wagen voorgesteld: de Mercedes F1 W09 EQ Power+. De presentatie kon door de fans live gevolgd worden.

Mercedes veroverde vorig jaar samen met Lewis Hamilton de F1-wereldtitel bij de constructeurs en de rijders. Het was meteen het vierde jaar op rij dat Mercedes beide wereldtitels veroverde.

Drie keer ging de wereldtitel naar Lewis Hamilton, enkel in 2016 moest de Brit nipt de duimen leggen voor teamgenoot Nico Rosberg. De Duitser nam enkele dagen daarna afscheid van de Formule 1 en de Fin Valtteri Bottas volgde hem in 2017 op. Na een erg sterk eerste seizoen bij Mercedes kreeg Bottas een contractverlenging voor 2018. Ook dit jaar zullen Hamilton en Bottas dus het rijdersduo bij Mercedes vormen.

Hamilton en Mercedes willen hun wereldtitel verdedigen maar de concurrentie met Ferrari en Red Bull belooft intens te worden. Daarnaast wil ook Valtteri Bottas dit jaar voluit zijn kans gaan. Vorig jaar wist de Fin af en toe de evenknie van Hamilton te zijn. Dit was echter te beperkt om zich te kunnen mengen in de titelstrijd, iets waarin hij dit jaar verandering wil brengen.

Vandaag echter niets dan lachende gezichten tijdens de presentatie van de nieuwe Mercedes F1 bolide. Van concurrentie tussen Hamilton en Bottas lijkt dan ook voorlopig geen sprake.

Het echte werk begint echter volgende week maandag, dan gaat de eerste van twee F1-wintertests van start en dan krijgen we een eerste voorzichtige indicatie van de betrouwbaarheid en onderlinge krachtsverhoudingen in de F1.


a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:25:”mercedes_W09_headline.jpg”;}
Het Mercedes F1 team heeft vandaag op het circuit van Silverstone haar nieuwe wagen voorgesteld: de Mercedes F1 W09 EQ Power+.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023