Mercedes gaat Lewis Hamilton niet ‘bevoordelen’ om in Abu Dhabi te kunnen winnen

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Komend weekend krijgt Lewis Hamilton een allerlaatste kans om dit seizoen een race te winnen en zijn reeks overeind te houden van minstens één overwinning tijdens ieder seizoen waarin hij deelnam aan de Formule 1.

Bij Mercedes willen ze uiteraard graag dat Hamilton eventueel in Abu Dhabi nog zou winnen maar dat betekent niet dat ze hem tijdens de race in Abu Dhabi zullen ‘bevoordelen’ tegenover teamgenoot George Russell.

“Ik denk dat Lewis niet de prioriteit moet krijgen, dat is niet iets dat hij ooit zou willen,” aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff. “Zijn record van tijdens ieder seizoen een race te winnen is niet echt een prioriteit voor hem, het draait hem meer rond de wagen terug op niveau brengen, het racen voor overwinningen volgend jaar en hopelijk ook de wereldtitel.”

Wolff verduidelijkte ook dat ze bij Mercedes nog steeds beide rijders in de mate van het mogelijke tegen elkaar willen laten racen.

“Als team hebben we altijd geweest voor ‘vrij racen tegen elkaar’,” vertelt Wolff. “We hebben het nooit anders gedaan, tenzij een rijder mathematisch geen kans meer maakte op de wereldtitel en de andere wel. We keken er dan ook naar uit om hen op dezelfde banden en met dezelfde middelen tegen elkaar te laten strijden. Dat hadden we ’s ochtends voor de race ook tijdens onze strategische meeting besproken.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner