Ferrari stopte met ontwikkeling F1-bolide doordat het tegen budgetplafond botste

Ferrari
Ferrari

De voorbije races lijkt Ferrari tegenover Red Bull en Mercedes een stap achteruit te hebben gezet. Een van de oorzaken daarvoor lijkt het budgetplafond te zijn, al gaf Ferrari ook al toe dat het al lang de volledige focus op de wagen voor 2023 heeft gelegd.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto liet tegenover de media weten dat er inderdaad tijdens de laatste races van het seizoen geen upgrades meer voorzien waren.

“Het was niet onze keuze,” vertelde Binotto in Brazilië. “Ons geld binnen het budgetplafond is op. We zaten tegen het budgetplafond en daarom konden we onze wagen niet verder ontwikkelen.”

Bij Ferrari wensten ze zich te focussen op de ontwikkeling van de wagen voor volgend jaar en op dat vlak die ontwikkeling niet te compromitteren.

“We willen de ontwikkeling van de wagen voor volgend jaar niet compromitteren, we besloten om de ontwikkeling van de huidige wagen stop te zetten.”

“Bovenop de ontwikkelingskost heb je immers ook nog de kosten om de onderdelen te fabriceren en ze vervolgens naar het circuit te brengen. Dat was een extra kost die we ons niet konden veroorloven.”