Mercedes GP heeft tijd nodig om de titel te behalen

Het debuutjaar van Mercedes GP lostte de verwachtingen niet in en ook dit jaar loopt het niet geheel volgens plan. Volgens Norbert Haug heeft Mercedes GP gewoonweg tijd nodig …
image

Nadat Mercedes Brawn GP overnam waren de verwachtingen hoog gespannen. Brawn GP had het seizoen daarvoor de titel veroverd en kwam in 2010 aan de start met een oer-Duitse formatie. Een Duitse motor, twee Duitse rijders en een Duitse reserverijder. Maar die Deutsche Gründlichkeit mocht niet baten.

Nico Rosberg en vooral Michael Schumacher konden de verwachtingen niet inlossen en ook dit seizoen loopt het dus niet volledig naar wens. Mercedes GP behaalde in tegenstelling tot vorig seizoen nog geen enkele podiumplaats, laat staan een overwinning.

Norbert Haug, motorsport directeur bij Mercedes, laat verstaan dat Mercedes GP vooral tijd nodig heeft. Haug vergelijkt Mercedes GP daarbij zelfs met Red Bull.

“Als je vergelijkt met Red Bull, dan zie je dat ze vijf jaar tijd nodig hadden om hun team op te bouwen en de eerste race werd gewonnen door Sebastian Vettel in een Toro Rosso, wat een gelijkaardige wagen was,” zegt Norbert Haug tegenover Autosport. “Met alle respect maar het heeft hen tijd gevraagd om dat succes op te bouwen. We moeten dit accepteren en onszelf ook de tijd gunnen.”

“Ik spreek dan ook niet over twee jaar vanaf nu maar zelfs over een langere periode. Als je succes bereikt in minder dan vijf jaar en dat zonder er veel geld tegenaan te smijten, wat teams in het verleden zeker en vast gedaan hebben, dan ben je echt wel speciaal.”

Het ziet er dus niet meteen naar uit dat de die-hard schumacher-fans hun favoriet nog zullen zien strijden voor de titel. Tenzij er dus iets speciaal zou gebeuren …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}