Sutil: “Onzekerheid over F1-zitje is geen probleem”

Eerder berichtten we reeds over Nico Hulkenberg die tot in december moet wachten alvorens hij duidelijkheid krijgt over zijn F1-toekomst. Ook Sutil zal moeten wachten, maat dat vindt ook deze Duitser geen probleem.
image

Adrian Sutil heeft momenteel een racezitje bij Force India, in tegenstelling tot Nico Hulkenberg, die derde rijder is bij het team. Ook Adrian Sutil zal nog lange tijd moeten wachten alvorens hij duidelijkheid krijgt over zijn situatie voor volgend jaar, maar Sutil zelf maakt daar geen probleem van.

“Vorig jaar was het een gelijkaardige situatie,” zei Sutil tegenover Autosport. “Het is geen slechte zaak om tot het einde van het seizoen te wachten, al kort na het begin van het seizoen beslissen is niet goed.”

“Sommige rijders zorgen immers voor de ommekeer in de tweede helft van het seizoen. Sommige teams willen hen dan misschien. Soms denk ik ook dat het erg ongewoon is voor teams om reeds vroeg in het seizoen te beslissen over haar rijdersbezetting. Je moet immers het gemiddelde van een gans seizoen nemen als maatstaf.”

Sutil blijft echtr met beide voeten op de grond en beseft dat het in de Formule 1 snel kan keren.

“Een goed resultaat en je bent een held, een slecht resultaat en je bent een zero. Ik doe gewoon mijn uiterste best en zie wel wat ervan komt,” besluit Sutil.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print