De bionische hand … het vervolg

Ongewtijfeld zal u onlangs het bericht gelezen hebben over de bionische hand en de grap die werd gemaakt over Robert Kubica. Wel, de waarheid ligt soms dichter bij de grap dan men denkt …
image

Voor zij die het bericht over Kubica gemist hebben: lees: wansmakelijke grap over hand Robert Kubica. Er werd immers via het internet een foto verspreid waarin Kubica te zien is met een bionische hand. Uiteraard een foto die gephotoshopt werd aangezien het originele beeld uit de film Iron Man kwam.

Maar nu duikt een verhaal op dat wel erg dicht aanleunt bij die wansmakelijke grap over Robert Kubica. Bij Mercedes GP liet men immers weten dat men samen met Touch Bionics een prothese gemaakt heeft voor Matthew James.

De14-jarige Matthew James werd geboren zonder linkerhand. Matthew stuurde een brief naar niemand minder dan Ross Brawn waarin hij verklaarde dat zijn huidige prothese erg gebrekkig en onpraktisch was. Matthew zou graag een nieuwe prothese willen en meer bepaald de i-LIMB van Touch Bionics. Slechts één probleem de prothese is zeer duur.

Maar Ross Brawn, die ooit aan dezelfde school studeerde als waar Matthew James nu studeert, startte samen met Mercedess GP gesprekken met Touch Bionics. Er werd een akkoord gesloten om samen te werken op het vlak van technologische ontwikkeling. Sommige ontwikkelingen uit de Formule 1 kunnen immers ook een positieve bijdrage leveren voor Touch Bionics.

“We waren aangegrepen door het verhaal van Mathew. Toen het Mercedes GP team liet weten dat ze konden samenwerken met ons en een positieve bijdrage konden leveren dan lieten we maar al te graag onze factuur voor de klinische diensten vallen,” aldus John Huntley van Touch Bionics.

Die factuur zorgt voor het grootste deel van kostprijs. Daarnaast is er echter ook nog een kost van zo’n 10 000 Britse pond. Daarvoor heeft Mercedes GP samen met de ouders van Matthew James een inzamelingsactie georganiseerd. Wie daarvoor een bijdrage wil leveren kan dit via http://mynewarm.moonfruit.com/donate.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print