Schumacher ook na 2012 nog in de Formule 1?

De toekomst van Michael Schumacher, er is al veel over gespeculeerd de voorbij weken en zelfs maanden. Maar nu laat ook de Duitser zelf zijn visie verstaan in een interview.
De terugkeer van Michael Schumacher in de Formule 1 is zeker geen overdonderend succes te noemen. Er werd zelfs al druk gespeculeerd over een vroegtijdig vertrek van de zevenvoudig wereldkampioen. Schumacher heeft een contract tot eind 2012 en zal dus ook volgend jaar in de Formule 1 rijden, wat de pers ook mag beweren. Dat liet men onlangs nog duidelijk verstaan in een mededeling.

Nu daarover duidelijkheid bestaat kunnen we alvast beginnen speculeren over wat er na 2012 zal gebeuren met Schumacher. Tijdens de Stuttgarter Sternstunden, een organisatie van Mercedes-Benz, liet Schumacher zich alvast het volgende ontvallen.

“Ik ben er zeker volgend jaar nog bij, dat staat absoluut vast,” zei Schumacher. “Vervolgens zullen we moeten zien hoe de zaken zich ontwikkelen en hoeveel energie en plezier ik nog beleef.”

Van eventuele titelkansen zal zijn beslissing alvast niet afhangen want ook volgen jaar verwacht Schumacher niet om de titel te kunnen strijden. Het zal ook niet stoppen omdat hij niet om de titel kan strijden.

“Het zou arrogant zijn om te denken dat we volgend jaar waarschijnlijk om de titel kunnen strijden. Daarvoor bevinden we ons momenteel te ver van de top.”

Sinds zijn terugkeer in de Formule 1 wacht Michael Schumacher nog steeds op zijn eerste podiumplaats. Vorig jaar was hij er niet ver van verwijderd tijdens de GP van Spanje en ook dit seizoen scheelde het niet veel tijdens de loodzware race in Canada. De titel behalen in 2012 zou niet mogelijk zijn maar Schumacher rekent voor volgend seizoen alvast wel op podiumplaatsen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print