Mercedes GP: “Kloof met de top is nu stukken kleiner”

Bij Mercedes GP beleeft men opnieuw geen topseizoen. Het verschil met de topteams was redelijk groot maar Ross Brawn is ervan overtuigd dat die kloof nu enigszins gedicht is.
Mercedes GP kende een erg moeilijke start van het seizoen. Meer zelfs, het behaalde dit seizoen nog geen enkele podiumplaats. Dat stond aanvankelijk in schril contrast met de resultaten die Renault de eerste races behaalde. Lotus Renault GP behaalde immers twee podiumplaats in evenveel races. Het creëerde zo een voorsprong op Mercedes GP maar nadien verliep het heel wat minder.

Mercedes GP profiteerde vervolgens en kon daardoor in de wk-tussenstand voorbijgaan aan Lotus Renault GP. Maar dat betekent nog niet dat de ambities van voor de start van het seizoen verwezenlijkt zijn. Echt strijden met Red Bull, Ferrari en McLaren kan de renstal niet.

Ross Brawn vindt echter dat Mercedes GP op het juiste pad zit. Brawn denkt dat een groot deel van de kloof met de topteams gedicht is.

“We proberen het overduidelijk heel hard,” zei Brawn. “Na iedere race doen we een grondige analyse en stap voor stap boeken we vooruitgang. Maar dat gaat niet zo snel als we gehoopt hadden omdat de competitie vooraan zeer intens is. Ze werken heel hard om sneller en sterker te worden en tegelijkertijd proberen wij ook sneller te worden om hen in te halen.”

“Als je voor de rondetijden rekening houdt met de brandstofhoeveelheid, de banden, enz. dan merk je dat we de kloof verkleind hebben.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print