Zal Schumacher na 2011 vertrekken?

Schumacher, Barrichello, Trulli. Het zijn namen die al zeer lange tijd in de tabellen staan, maar als we de laatste geruchten mogen geloven, dan zou daar wel eens een einde aan kunnen komen na dit seizoen.
image

Rubens Barrichello is al het langst actief. Als de Braziliaan volgend seizoen nog aan de slag gaat in de F1, zal het zijn twintigste seizoen worden. Met een kampioenschap dat net iets meer dan 60 jaar bestaat betekent dit dat de Braziliaan maar liefst een derde van de geschiedenis van de sport zelf heeft meegemaakt, letterlijk.

Maar of Rubens ook nog zal starten in 2012 is nog niet zo zeker. Rubens gaf onlangs aan geen testrijder meer te willen zijn. Dat was puur sarcasme want hij is uiteraard geen testrijder in het team. De 39 jarige Braziliaan drukte hiermee zijn ongenoegen uit over de gang van zaken binnen het team.

Sinds de slechte seizoenstart, zijn er heel wat wijzigingen doorgevoerd. Sam Michael en nog wat anderen vertrekken na het eind van dit sezoen en er is wat nieuw personeel aangeworven voor de wagen van 2012. Ook zegt Baririchello dat er te veel nieuwe onderdelen achter elkaar getest worden, zonder grondig te evalueren wat nu juist het beste is en dat je dat testwerk ook onmogelijk kan doen tijdens de race zonder de resultaten nadelig te beïnvloeden.

Een zware uithaal naar Williams . Het team is gehuld in grote onzekerheid voor de toekomst en Rubens heeft aangegeven dat hij niet van plan is om nog langer bij het team aan de slag te gaan, als de situatie niet zal verbeteren.

Een andere naam die circuleert als mogelijke uittreder is die van Jarno Trulli. Na het ontslag bij Renault een vijftal jaren terug, is de 37 jarige Italiaan steeds verder achterop geraakt in de achterhoede teams. Een terugkeer naar de voorkant van de grid zit er waarschijnlijk niet meer in. Trulli lijkt ook steeds meer en meer ontevreden met de situatie bij Lotus en het is meer dan waarschijnlijk dat hij na dit seizoen zijn helm aan de wilgen hangt.

En dan stond er ook nog Schumacher in dit rijtje. Misschien een beetje verbazend want iedereen ging er van uit dat hij een terugkeer van drie jaar zou volmaken. Ook Mercedes had enkele weken geleden al laten weten dat Schumacher zijn positie niet in vraag stond binnen het team, maar nu is het Schumacher zelf die zegt niet zeker te zijn dat hij er nog een jaar aan toe voegt.

De 42 jarige Duitser met 280 deelnames zegt dat hij mentaal niet op de juiste plaats zit om bij Mercedes te blijven. Mercedes heeft nood aan constante ontwikkeling en doorgroei om met de topteams de strijd te kunnen aangaan. “Als er een probleem zou zijn, dan ben ik het wel”, zegt Schumacher over zichzelf, “Het is een feit dat ik meer ontspannen ben dan vroeger. Ik heb ervaring en ik kan goed inschatten wanneer het nodig is om mij te concentreren, maar ik weet niet of die mentaliteit de juiste is voor het team.”

Op het eind van dit seizoen zal Schumacher bekijken of hij er nu al mee stopt of er nog een jaartje bij doet. Ross Brawn is er alvast van overtuigd dat hij Schumacher toch zou kunnen overhalen om nog een jaar bij te team te blijven. Eén ding staat wel vast, de lege stoeltjes zullen na het vertrek van deze generatie niet lang leeg blijven.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}