India maakt zich zorgen over plaats op F1-kalender 2012

De voorbije dagen was er heel wat te doen over de voorgestelde F1-kalender 2012. Er wordt hevog gediscussieerd over eventuele aanpassingen en ook India mengt zich nu in de discussie.
De F1-kalender kent een erg druk slot dat een logistieke nachtmerrie kan worden voor de teams. Er staan dan immers zeven races in tien weken op het programma. Maar ook India, waarvan de race in het voorjaar valt, mengt zich nu in de besprekingen over een eventuele herschikking van de kalender.

Vicky Chandhok, President van de Indian motor sport federation en ook de vader van Karun Chandhok, laat weten dat hij bij voorkeur een andere plaats op de F1-kalender 2012 zou willen voor de GP van India. Momenteel staat de GP van India voorlopig gepland op 22 april. In april is het echter vaak bijna 40°C en daarom zou hij liever een andere plaats op de F1-kalender zien voor de race nabij New Delhi.

“Ik ben niet blij met april omdat het zeer warm zal worden,” aldus Vicky Chandhok tegenover Reuters. “Als we echter in april moeten racen, dan is het zo en dan zal de race in april plaatsvinden. Ik denk echter dat er betere tijdstippen zijn om de GP van India te organiseren, op momenten wanneer het koeler is. Maart en oktober, november, december zijn betere maanden.”

Mogelijk kan een grondige herschikking van de F1-kalender er dus nog voor zorgen dat ook de F1-race in India een andere datum krijgt. Voorlopig blijft het echter afwachten tot de definitieve F1-kalender 2012 wordt meegedeeld.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print