Ferrari focust zich vanaf september op wagen voor 2012

Officieel geeft Ferrari de strijd om de titel nog steeds niet op maar het zal vanaf september defocus wel op de ontwikkeling van de wagen voor volgend seizoen leggen.
image

Ferrari staat momenteel derde in de wk-tussenstand bij de constructeurs, op 168 punten van Red Bull. Ook bij de tussenstand voor de rijderstitel ziet het er niet goed uit want Fernando Alonso staat 89 punten achter op Sebastian Vettel. Met de meeste races van het seizoen achter de rug en mogelijk nog enkele circuits die beter bij Red Bull passen ziet het er dus niet goed uit voor de Scuderia.

Momenteel heeft Ferrari nog enkele ontwikkelingen in de pijplijn voor de wagen van dit seizoen maar vanaf september zal de ontwikkelingsafdeling van Ferrari zich vooral focussen op de nieuwe wagen voor het seizoen 2012, dat liet Stefano Domenicali weten.

“Vanaf begin september zullen we ons alleen nog focussen op volgend jaar. We hebben immers alle updates voor de huidige wagen reeds vastgelegd, toch op zijn minst tot halverwege oktober. Uiteraard zullen we wel op de gepaste manier reageren indien er toch nog iets aangepast zou moeten worden.”

“Er is nog de zone van de uitlaten en een vergadeirng van de Technical Working Group op 23 augustus, maar daarnaast zou alles duidelijk moeten zijn wat de reglementen in 2012 zijn bijna identiek. Daarom kunnen de ontwikkelingen voor de huidige wagen ook nuttig zijn voor de wagen van volgend jaar,” besluit Domenicali.

Bij Ferrari ligt zoals eerder reeds aangehaald de focus vooral op het behalen van overwinningen. Alles wordt race per race bekeken. Mocht Ferrai tegen de laatste races van het seizoen nog steeds in aanmerking komen voor de titel, dan zullen ze er volluit voor gaan, maar gezien de achterstand is die kans zeer klein. Enkel opgaves van Vettel kunnen hierin nog verandering brengen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}