Alonso: “Wij gaan steeds voor wereldtitel”

Sebastian Vettel is topfavoriet om zich dit jaar tot kampioen te kronen. Toch zijn zijn tegenstanders nog niet van plan om de strijdbijl al te begraven. Vooral Fernando Alonso is zoals steeds zeer strijdlustig.
“We moeten eerst de batterijen opladen want na Spa gebeurt alles binnen een periode van drie maanden. Er zijn nog twee races in Europa en dan staat de laatste reeks, die ons rond de hele wereld brengt, op het programma. We moeten zoveel mogelijk races winnen maar we zijn realistisch… De situatie is zoals ze is. We hebben wel al een paar keer gezien dat het tij snel kan keren.” Zo staat er te lezen op de website Formel1.de

De vele Tifosi waren vorig jaar uiteraard teleurgesteld. Na een prachtige remonte in het klassement greep de Spanjaard net naast de wereldtitel. Kan Fernando Alonso dit jaar opnieuw iets uit zijn hoed, of beter gezegd, uit zijn helm toveren? “Nando” spreekt duidelijke taal.

“Wij zijn Ferrari en wij hebben een morele verplichting aan de miljoenen fans over de hele wereld. We moeten altijd het maximum geven. We kunnen niet zeggen dat we acht races rijden zonder aan het kampioenschap te denken, toch zolang er nog kans is. Natuurlijk moeten wij nu beginnen met races winnen en hopen dat Vettel fouten maakt of in de problemen komt.”

Er staan nog acht races, waaronder die van ons eigen land, op de kalender. Elk van deze races heeft echter een speciale betekenis voor Fernando Alonso. De Spanjaard won nog nooit in Spa. De andere races zijn echter een heel ander verhaal.

“Ik heb nog nooit gewonnen in Spa. Het zou leuk zijn om er eens te winnen. Daarna komt Monza, waar ik graag hetzelfde als vorig jaar zou willen evenaren. In Singapore heb ik al twee keer gewonnen en ik stond ook al eens op het podium. Het is voor mij een magische race. In Suzuka is het door de karakteristieken van het circuit steeds moeilijk om te winnen. In Korea heb ik ook al gewonnen. Een tweede triomf zou echter zeer mooi zijn. Ik zou ook graag in India de eerste winnaar zijn.”

Toch staat er nog een race op het programma waar hij geen goede herinneringen aan heeft. De meeste lezers zullen ongetwijfeld wel kunnen raden welk circuit dit eventueel zou kunnen zijn.

“Abu Dhabi? Jullie weten allemaal dat ik het liefst deze verschrikkelijke herinneringen die voor mij aan dit circuit verbonden zijn wil vergeten. Ik heb in Brazilië wel mijn twee wereldtitels gewonnen.”

Het zal ongetwijfeld een hele opluchting zijn voor de Spanjaard dat de laatste race van dit seizoen in Brazilië en niet in Abu Dhabi plaatsvindt.

a:1:{s:9:”file_name”;s:12:”alonso_1.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print