Trulli uit felle kritiek op FIA en Sergio Perez

Jarno Trulli haalt opnieuw uit naar de manier van werken binnen de FIA. Een onbestrafte fout van Sergio Perez was in Hongarije volgens hem een tekortkoming van de stewards.
Hongarije 2011. Lotus-rijder Jarno Trulli moest zijn wagen na 17 ronden al parkeren. Al vroeg in de wedstrijd besluit Perez namelijk de chicane af te snijden en vervolgens Trulli te passeren nadat die hem meermaals eerder had ingehaald. Op het afsnijden van een chicane staan bestraffingen, en regels die gelden inderdaad voor iedereen.

Net als Schumacher die achterop Kamui Kobayashi knalde tijdens de GP van Silverstone. De Duitser werd bestraft terwijl Paul di Resta in de identieke bocht identiek dezelfde crash beleefde. Hij kreeg geen bestraffing. En dan zitten Trulli’s woorden nog maar eens op de juiste plaats. De FIA klungelt nog steeds …

“Mijn bericht is duidelijk: er bestaat één reglement dat voor alle rijders gelijk werd opgesteld. Niet enkel de rijders op kop moeten zich daaraan zien te houden. Ook het achterveld. In Hongarije beleefde ik meerdere incidenten maar toen Perez plots op zijn absurde wijze passeerde, toen was het helemaal over en uit. Nu is het mijn beurt om te klagen. Op een zeker ogenblik was hij verdacht trager dan ik. Ik passeerde hem maar liefst twee keer. Uiteindelijk ging hij de chicane afsnijden en won hij een positie ten koste van mij. De FIA kan dit niet zomaar laten passeren”, aldus Jarno Trulli.
a:1:{s:9:”file_name”;s:27:”5978072476_664c7c6c79_m.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}