Mercedes GP ook snel in Turkije?

Volgens Michael Schumacher mogen we op die vraag volmondig “ja” antwoorden.
Na twee teleurstellende races in Australië en Maleisië kon Mercedes GP eindelijk met een tevreden gevoel huiswaarts keren. De GP van China was stukken beter. Schumacher reed een erg goede race en teamgenoot Nico Rosberg reed zelfs even aan de leiding.

Uiteindelijk kon Rosberg niet op het podium finishen maar de racesnelheid van Mercedes GP was stukken beter dan de voorbije races. Volgens Schumacher zal Mercedes GP deze positieve trend blijven doorzetten en ook in Turkije goed presteren.

“Ik weet dat het team erg hard gewerkt heeft om verder progressie te boeken na ons goed resultaat in China. Dankzij enkele ontwikkelingen die op de planning staan voor de GP van Turkije heb ik er alle vertrouwen in dat we een gelijkaardig positief weekend kunnen beleven,” aldus Schumacher.

Ook teamgenoot Nico Rosberg heeft er alle vertrouwen in na zijn erg goede prestatie in China.

“We waren allemaal teleurgesteld na Melbourne en Maleisië. In Shanghai heeft onze wagen echter zijn potentieel getoond. Het team heeft een mooie stap voorwaarts gedaan en we hebben geleerd van dat weekend.”

De Duitser bedoelt daarmee vooral dat ze geleerd hebben uit de fouten die ze gemaakt hebben op strategisch vlak nadat ze aan de leiding kwamen te liggen. Tot dan verliep de strategie erg goed want dankzij een uitgekiende strategie kwam Rosberg aan de leiding in de race. Daarna verliep het echter stukken minder goed en moest Rosberg genoegen nemen met de vijfde plaats.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print