Mercedes GP scoort kostbare punten

Na een bewogen wedstrijd op Istanbul Park wisten zowel Michael Schumacher als Nico Rosberg in de punten te eindigen. Beide rijders maakten elk 1 positie goed gedurende hun race.
Michael Schumacher eindigde vandaag knap vierde. De Duitser wist in de eerste bocht wereldkampioen Jenson Button te passeren maar niet veel later bleek dat de MGP W01 nog lang niet bestand is tegen de MP4-25. Zowel Schumacher als Rosberg kenden vandaag een vrij rustige wedstrijd.

image

“Mijn start verliep volledig naar wens vandaag. Ik kon meteen Jenson passeren maar door een gebrek aan grip kon ik die positie niet lang behouden. De topsnelheid van McLaren ligt een stuk hoger en ik had sowieso al moeite om de wagen in het begin op de baan te houden. Toen Sebastian uitviel konden we gelukkig nog een positie winnen. Dat was het zowat voor deze race. Meer mogelijkheden had ik vandaag niet. Vooraan was er meer te zien, zeker voor de supporters. Persoonlijk kende ik een goede race want we wisten opnieuw vooruitgang te boeken. Daarover kunnen we tevreden zijn”, zo verklaarde Michael Schumacher.

Ook Nico Rosberg vindt dat er weinig te beleven viel tijdens zijn wedstrijd in Turkije. De jongere Duitser had het wel nog gedurende lange tijd lastig met Robert Kubica achter zich.

image

“Ik ben redelijk tevreden over het geleverde resultaat. Ik eindigde vijfde maar kende niet bepaald een drukke wedstrijd. Ik was een beetje sneller dan Michael en dat gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd. Ik kon hem echter niet passeren want ik moest rekening houden met Kubica die achter me reed. Dankzij het team kon ik mijn positie behouden op Kubica. We zijn duidelijk opnieuw een beetje verbetert en daarover ben ik vrij tevreden. We hebben het hoogst haalbare weten te behalen voor vandaag”, aldus Nico Rosberg.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}