Mercedes GP wil nog dit seizoen een overwinning behalen

Bij de Duitse renstal Mercedes GP is men van plan de MGP W01 verder te blijven doorontwikkelen in 2010. Volgens Mercedes Motorsport directeur Norbert Haug moet men er het beste resultaat nog steeds mee weten te verwezenlijken.
Michael Schumacher en teamgenoot Nico Rosberg wisten in Turkije een vierde en vijfde plaats te behalen. Beide Duitsers deden het beter dan Felipe Massa en Fernando Alonso die voor de Italiaanse renstal Ferrari uitkomen. Van een slecht resultaat kon er in Turkije alvast niet gesproken worden bij Mercedes GP. Toch wil Norbert Haug dat het voormalige Brawn GP niet bij de pakken blijft zitten. Het huidige Mercedes GP moet zich blijven focussen op het hoogst haalbare.

“Mercedes GP wil in 2010 een van de winnende teams zijn. Ik hoop dus op een beter resultaat dan dat we dit seizoen reeds behaalden. Onze wagen is alvast erg betrouwbaar en we voeren de beste pitstops uit. Het enige dat we nog moeten doen is het gat met onze voorgangers dichten. Ferrari deed het niet zo goed als ons in Turkije maar we weten niet met zekerheid of ze in werkelijkheid niet de mogelijkheid hadden om er toch sneller dan ons te zijn. Mercedes GP kende er alvast een sterk weekend maar onze resultaten moeten nog beter worden.”

“Het team werkt momenteel vooral aan de snelheid van haar wagens. Vanuit ons standpunt is het goed dat McLaren overwinningen weet te behalen als we het zelf niet kunnen. Volgens mij had de overwinning van McLaren mogelijk ook kunnen plaatsvinden zonder het incident van de Red Bull-rijders. In Turkije vond de 71ste overwinning sinds 1997 plaats voor Mercedes. Statistisch gezien wisten we 1 op 4 races te winnen”, zo verklaarde Norbert Haug.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}