Mercedes: “Hamilton werd in Brazilië gediskwalificeerd door ‘losse schroeven’ op achtervleugel”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team heeft de achtervleugel van Lewis Hamilton teruggekregen die de FIA in Brazilië na afloop van de kwalificatie inspecteerde en die leidde tot de diskwalificatie van Hamilton. Nu Mercedes de achtervleugel terug heeft kon het ook onderzoeken wat de oorzaak van de diskwalificatie was.

Volgens Toto Wolff was de achtervleugel zoals verwacht beschadigd, meer bepaald gebroken door een probleem met ‘losse schroeven‘. Mercedes wil daarmee geruchten tegenspreken dat het doelbewust zou geprobeerd hebben om met een illegale achtervleugel te kwalificeren in Brazilië.

“We hebben de achtervleugel terug,” aldus Toto Wolff. “En zoals we dachten is hij gebroken. Hij is tijdens de kwalificatie gebroken.”

“De test van 85 millimeter zijn we daardoor niet doorstaan aan de rechterkant. Links en in het midden hebben we de test doorstaan, maar niet rechts en dat voor een fractie van een millimeter.”

“We mochten de achtervleugel niet inspecteren, of het argument aanbrengen dat de achtervleugel gebroken was. Bij gevolg hebben we ontdekt dat er tijdens de kwalificatie twee schroeven zijn losgekomen. Dat heeft ervoor gezorgd dat de rechterkant van de achtervleugel niet meer reglementair was.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022