Mercedes met de handen in het haar: “Geen idee wat ons motorprobleem veroorzaakte”

Bij Mercedes waren ze erg blij met de overwinning van Lewis Hamilton op de Hungaroring. Tegelijkertijd zitten ze echter met de handen in het haar want ze vinden de oorzaak van het motorprobleem dat Nico Rosberg had niet.
image4
En het vinden van de oorzaak van het motorprobleem is cruciaal want de betrouwbaarheid bij Mercedes moet omhoog. Ook de voorbije seizoenen was dat een zwak punt en het is enkel door het vinden van de oorzaak dat je een herhaling van het probleem kan trachten te voorkomen.

Lewis Hamilton finishte dit seizoen alle races terwijl Nico Rosberg reeds drie keer dit seizoen kreeg af te rekenen met een technisch probleem. In Hongarije was het een motorprobleem, maar de oorzaak is dus duidelijk nog niet gevonden.

“We zijn steeds erg begaan met de betrouwbaarheid. Het staat erg hoog op onze lijst met prioriteiten want indien je niet aan de finish geraakt dan kan je ook geen punten scoren,” zei Ross Brawn op het Youtube-kanaal van Mercedes. “Het is frustrerend dat we problemen ondervinden met onze wagen en zeker voor Nico want alle proberen vonden plaats op zijn wagen.”

“Het motorprobleem in Hongarije was erg ongewoon. We hebben geen motorprobleem meer gekend sinds 2008. We onderzoeken het probleem. Zoals ik reeds zei, het was een zeer ongewoon probleem en we kennen de oorzaak nog niet.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}