“McLaren zal de komende tien jaar succes boeken dankzij Honda”

McLaren kondigde een tijd geleden haar samenwerking met Honda aan. Volgens Martin Whitmarsh zal die overeenkomst ervoor zorgen dat McLaren de komende tien jaar tot de top van de Formule 1 zal behoren.
image
Vanaf 2015 start de samenwerking tussen Honda en McLaren. In het cruciale jaar 2014 zal de renstal dus nog beroep blijven doen op Mercedes en haar nieuwe V6-turbomotor. Na twintig jaar samenwerking tussen McLaren en Mercedes zal er vervolgens een einde komen aan die samenwerking.

De samenwerking tussen Honda en McLaren moet dan weer gedurende de komende tien jaar voor succes zorgen, dat zegt Martin Whitmarsh, de teambaas bij McLaren. Dat komt alvast enigszins als een verrassing want McLaren heeft nooit exact gezegd hoe lang de overeenkomst tussen McLaren en Honda loopt. Tot nu toe zei men bij McLaren enkel dat het een overeenkomst voor meerdere seizoenen is.

“Er is overduidelijk heel wat opwinding binnen het team,” aldus Whitmarsh. “Ik was erbij toen we de laatste keer met Honda reden en ze hebben een echte racecultuur en spirit.”

“Het is erg opwindend en motiverend voor het team. We kunnen nu naar de komende tien jaar vooruitblikken wetende dat we een fantastisch budget, heel wat middelen en een partner hebben waarmee we de komende tien jaar heel wat successen kunnen behalen in de Formule 1. Het is een uitdaging, zoals er altijd uitdagingen zullen zijn, maar het is een erg opwindende.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}