Ferrari heeft nog steeds problemen met haar windtunnel

Ferrari heeft toegegeven dat het nog steeds problemen ondervindt met haar windtunnel en dat dit de ontwikkeling van de F138 ernstig negatief beïnvloedt.

De voorbije races bracht de renstal heel wat updates mee naar de circuits die uiteindelijk niet de verhoopte resultaten gaven. Ferrari gebruikt momenteel de windtunnel van Toyota om haar F138 verder te ontwikkelen maar volgens Ferrari komen de resultaten in de windtunnel en op het circuit nog steeds niet overeen.

Reeds bij de start van het seizoen liet Nikolas Tombazis, het hoofd van de ontwikkelingsafdeling bij Ferrari, weten dat hij vreesde dat er nog steeds problemen zouden zijn en dat dit eventueel zelfs de ontwikkeling van de wagen voor 2014 negatief zou beïnvloeden.

Tombazis zijn vrees van tijdens begin dit seizoen, dat er nog steeds problemen zouden zijn met de ontwikkeling van de wagen, lijkt nu ook uit te komen. Simone Resta, hoofd van de ontwerpafdeling, bevestigt immers dat er nog steeds problemen zijn.

“We hadden problemen vorig jaar en ook dit jaar ondervinden we problemen,” aldus Simone Resta. “We werken in een externe windtunnel terwijl we onze eigen windtunnel aan het verbeteren zijn. Dat zal de rest van de zomer nog duren. Het is dan ook een probleem, maar we werken eraan om het opgelost te krijgen.”

“De reden dat we de voorbije races problemen ondervonden is omdat we onderdelen naar de circuits brachten die niet werkten. We brachten onderdelen mee die niet beter werkten dan andere onderdelen. Er is niet iets specifiek maar we brengen heel wat nieuwe onderdelen mee naar Spa, Monza en Singapore. We blijven er dus aan werken en dat race per race,” besluit Simone Resta.

Voor Ferrari worden de komende races dan ook cruciaal indien het niet definitief uit de titelrace wil gegooid worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}