Een voorsmaakje op de film Rush

Rush belooft de eerste echt goede F1-film te worden in heel wat jaren. Er werden reeds heel wat pogingen ondernomen om een goede autosportfilm of F1-film te maken, maar Rush belooft een klapper van formaat te worden. De première is voorzien voor 13 september, later dit jaar zou de film ook in de Belgische bioscoopzalen moeten te zien zijn.

De film staat in het teken van het legendarische F1-seizoen 1976, het jaar van de legendarische strijd tussen Niki Lauda en James Hunt. Nikki Lauda wordt gespeeld door Daniel Brühl en James Hunt door Chris Hemsworth. Rush werd geregisseerd door Ron Howard, bekend van “Angels and Demons” en “The Da Vinci Code”.

Uiteraard werd er ook heel wat aandacht besteed aan de kledij in de film. Zo werden de kostuums gedragen door Niki Lauda en zijn vrouw Marlene door Salvatore Ferragamo ontworpen.

Massimilliano Giornetti, Creatief Directeur bij Salvatore Ferragamo legt uit; “Ik heb de garderobe voor het personage van Niki Lauda samengesteld op basis van zijn karakter en zijn uitzonderlijke vastberadenheid, zijn obsessie voor perfectie, het feit dat hij nooit niets aan het toeval overlaat… dat het om een strategische of om een stilistische beslissing gaat. Dit is de reden waarom ik gekozen heb voor exclusieve materialen en een scherpe snit. Van de goed getailleerde kostuum jas tot het korte jasje in suède gedragen op een jeans. Het gaat om een interpretatie van de hedendaagse luxe die de cultuur van gisteren en de snelheid van vandaag laat samensmelten.”

In de film is naast het racegebeuren en de uitstekende verhaallijn overduidelijk dus ook veel aandacht besteed aan de waarheidsgetrouwe en eigentijdse kledij van de jaren zeventig. Hieronder alvast een paar sfeerbeelden uit de film. Wij tellen alvast samen met jullie af naar de release van de film.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print