Mercedes heeft boodschap voor haar fans: “Bahrein deed pijn, we gaan dit samen overwinnen, we panikeren niet!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team heeft zich in een open brief aan haar fans gericht. De renstal deed dit na de teleurstellende eerste race van het nieuwe F1-seizoen 2023. Tijdens die race bleek dat de Mercedes W14 niet de belangrijke stap vooruit is die Mercedes had verwacht.

“Aan al onze fans. Bahrein deed pijn. Het heeft ons allemaal pijn gedaan, we vatten ieder seizoen aan terwijl we vastberaden zijn om voor de wereldtitels te strijden,” zo luidt het op zaterdag in een brief van Mercedes gericht aan haar fans. “Het heeft ons volledig team pijn gedaan, nadat we zoveel hard werk in deze wagen hadden gestoken, een wagen die niet voldoet aan onze verwachtingen. We weten dat het jullie, onze fans, ook pijn doet. Jullie passie en steun zijn zo belangrijk om ons vooruit te stuwen, we weten dat we dezelfde pijn voelen.”

“De situatie waarin we ons momenteel bevinden hebben we allemaal niet gewenst, maar het is de situatie waarin we ons bevinden. Dat is de realiteit. De simpelen vragen zijn; wat kunnen we eraan doen? Wat zullen we eraan doen?”

In de brief laat Mercedes vervolgens weten dat ze niet op zoek zullen gaan naar excuses voor de performance die niet voldoet aan de verwachtingen. Dat ze niet zullen panikeren en dat je als team ook de moed moet hebben om te leren uit de fouten die je maakt.

“We werken momenteel zeer ijverig en rustig aan een plan om de situatie recht te trekken, we focussen ons op wat op korte, middellange en lange termijn nodig is om te winnen. We hebben al ontwikkelingen in de pijplijn en er is nog meer op komst.”

“Het zal niet alleen van het werk van het moment afhangen, er bestaat geen magische oplossing in de Formule 1”

“We zullen ons hoofd hoog houden en samen stap voor stap vooruitgang boeken. Wij zijn Mercedes.”

“De uitdaging is enorm groot, de berg die we moeten beklimmen is groot. Het zal niet eenvoudig zijn, maar wat is de waarde van iets dat eenvoudig te bereiken is?”

“Dit zijn de momenten waarop je karakter gevormd wordt, de momenten waarop een team groter wordt dan de som van alle delen, wanneer je samen moeilijke problemen aanpakt en ze overwint.”

“We staan samen hierin, van Toto, Lewis en George tot iedere vrouw of man in de fabriek in Brackley en Brixworth. En we houden van die uitdaging.”