Guenther Steiner: “Ik schaam me niet voor wat ik in ‘Drive to Survive’ heb gezegd”

Haas F1 team
Haas F1 team

Haas F1-teambaas Guenther Steiner schaamt zich niet voor enkele opvallende uitspraken die hij vorig F1-seizoen deed en die nu te zien zijn in het vijfde seizoen van ‘Drive tot Survive’.

Vanaf het eerste seizoen van de Netflix-serie ‘Drive to Survive’ is Haas-teambaas Guenther Steiner bijzonder populair geworden. Steiner werd bekend door de opvallende uitspraken die hij deed. De voorbije weken ontstond wat commotie over nieuwe uitspraken maar Steiner zelf schaamt zich naar eigen zeggen niet voor zijn uitspraken, al vindt er ook volgens hem wel wat knip-en-plakwerk plaats in de serie.

Steiner deed enkele harde uitspraken over Mick Schumacher, zeker na zijn crashes in Jeddah en Monaco. Hij besprak de situatie niet alleen met eigenaar Gene Haas over de telefoon maar ook met Kevin Magnussen die toen de teamgenoot van Mick Schumacher was. Er vielen harde woorden maar niets waarvoor Steiner vindt dat hij zich hoeft te schamen of zijn excuses voor moet aanbieden.

“Ik heb er niet naar gekeken, maar ik heb de uitspraken gedaan dus ik herinner me sommige dingen die ik gezegd heb,” aldus Steiner. “Uiteraard toont ‘Drive to Survive’ het ergste en de meest tricky momenten. Dat hoort uiteraard bij de show die het wil opvoeren.”

Wanneer Steiner wordt gevraagd of hij nog steeds achter zijn uitspraken staat antwoordt de Haas-teambaas het volgende.

“Wat gezegd is, dat is gezegd. Ik kan een uitspraak die ik heb gedaan niet ongedaan maken en er werd beslist om niets weg te laten uit de serie, waarom zou ik dat doen als ik niets te verbergen heb? Ik schaam me er niet voor.”

“Zoals ik zei, ik kan het ‘in het heetst van de strijd’ verklaren. Ook als rijder zeg je vaak dingen die je nu niet zou moeten zeggen. Maar zo’n dingen gebeuren nu eenmaal wanneer er geracet wordt dus we moeten het allemaal niet al te fel proberen analyseren om mijn mentale toestand te achterhalen.”