“Lando Norris bevindt zich op hetzelfde niveau als Max Verstappen maar McLaren heeft nog jaren tijd nodig”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen is Lando Norris de evenknie van rijders zoals Max Verstappen maar wacht de jonge Brit nog een erg moeilijke periode bij het McLaren F1 team.

“Hij is een zeer snelle rijder, hij heeft veel bereikt, of hij heeft toch overtuigend getoond dat zijn resultaten consistent zin,” schrijft hij in zijn column voor ‘Unibet’. “Hij is super getalenteerd, daar bestaat geen twijfel over. Hij bevindt zich op hetzelfde niveau als Leclerc, Verstappen en Sainz. Op het vlak van snelheid bevindt hij zich op een zeer hoog niveau.”

Vorig jaar zette McLaren tijdens de introductie van de nieuwe generatie F1-bolides een stap achteruit en ook dit jaar lijkt McLaren een stap achteruit te hebben gezet. Het begon erg moeizaam aan het nieuwe F1-seizoen en dat doet bij veel F1-insiders de vraag rijzen of Lando Norris een goede beslissing heeft genomen door bij McLaren een contract te tekenen tot eind 2025.

Ook Mike Hakkinnen, zelf twee keer kampioen geworden met McLaren, vreest dat Lando Norris erg lang zal moeten wachten op succes, ook al neemt McLaren in juni eindelijk een nieuwe windtunnel in gebruik, maar ook op het effect daarvan zal het wachten zijn.

“Ik denk niet dat McLaren voor dit jaar erg hoge verwachtingen heeft,” aldus Hakkinen. “Ze kennen hun ontwikkelingsafdeling en hun sponsors en partners zijn technologische giganten van wereldklasse. McLaren heeft de steun daarvan maar ze zijn er nog niet. Ze zullen nog enkele jaren nodig hebben om het resultaat ervan te zien.”

“Ze hebben een verhaal voor de lange termijn en hebben goede partners. Zoals ik heb gezegd, ze zullen dit jaar misschien wat resultaten behalen maar de echte performance zullen we pas binnen enkele jaren te zien krijgen.”