“Mercedes heeft de strijd om de beste F1-motor verloren en draagt daar nu de gevolgen van”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens voormalig F1-piloot en Sky Sports-expert Martin Brundle vallen de tegenvallende resultaten van Mercedes toe te schrijven aan het feit dat ze niet meer over de sterkste F1-motor beschikken en tegelijkertijd hun concept van de wagen niet hebben aangepast.

“Volgens mij is Mercedes in 2022 de verkeerde richting uitgegaan en ze weigeren om terug te keren,” vertelt Martin Brundle in zijn column voor ‘Sky Sports’. “Zelfs Lewis en Toto hebben tijdens het weekend publiekelijk hun ontgoocheling verkondigd. Normaal hoor je alleen maar lovende berichten over de teams in Brackley en Brixworth. Er moet een enorm gespannen sfeer in het team nu heersen, de kwaliteit is er maar er is alleen nood aan een juiste richting en zuurstof om de rust te laten weerkeren.”

Volgens Brundle wordt Mercedes met een keiharde realiteit geconfronteerd nu het niet meer over de beste F1-motor beschikt.

“In de beginfase van het hybridetijdperk hadden ze zo’n ongelooflijk dominante motor maar die hebben ze nu niet meer. Toen de mogelijkheid er was om de motoren te verbeteren hebben ze de strijd om de krachtigste motor verloren.”

“Ze hebben ook sleutelfiguren zoals Andy Cowell, James Vowles en anderen verloren, James Allison zijn focus ligt nu ook op iets anders. Er bevindt zich nog steeds ongelooflijk veel talent in het team maar de samenwerking is nog niet optimaal.”