Martin Brundle onthult: “Red Bull werd tijdens de race geconfronteerd met een groot probleem op beide wagens”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor de buitenwereld leek Red Bull dan wel met sprekend gemak richting een dubbeloverwinning te zijn gereden, volgens Martin Brundle werd Red Bull tijdens de race in Bahrein geconfronteerd met een groot probleem op beide wagens.

Brundle sprak na afloop van de race naar eigen zeggen met enkele zogenaamde ‘sleutelfiguren’ en daaruit blijkt dat Red Bull tijdens de race een kritisch probleem had. Geen ‘walk in the park’ dus voor Red Bull, ook al leek dat voor de buitenwereld zo.

“Na de race sprak ik met enkele sleutelfiguren en het werd duidelijk dat de race voor Red Bull niet zo eenvoudig verliep als gedacht,” schrijft Brundle in zijn column voor ‘Sky Sports’. “Beide wagens kregen nieuwe invoerpijpen voor de olie in het parc fermé en tijdens de race moesten ze een kritisch probleem met de versnellingsbak proberen te managen en dat op beide wagens.”

Voor de concurrentie is dat meteen goed en slecht nieuws. Enerzijds betekent het dat Red Bull ook geconfronteerd wordt met technische problemen, anderzijds is het ook verontrustend want Red Bull had dus niet alleen een grote voorsprong tijdens de race, het had die ook nog eens terwijl het problemen kende.

“Hoe je het ook draait of keert, Verstappen was aan het cruisen, hij had makkelijk tien seconden meer voorsprong kunnen hebben mocht het nodig geweest zijn. Misschien zelfs meer.”

“Ik ben er zeker van dat ze bij Red Bull de motor teruggeschroefd hebben zodat er extra motorvermogen beschikbaar is tijdens een andere race.”