Carlos Sainz: “Bahrein heeft het zwakke punt van Ferrari blootgelegd”

Ferrari
Ferrari

Ferrari presteerde in Bahrein ondermaats. Naast de opgave van Charles Leclerc was Ferrari tijdens de race in Bahrein ook veel trager dan Red Bull en dat kwam volgens Carlos Sainz door een zwak punt van Ferrari dat in Bahrein extra benadrukt werd.

“Zoals je kon zien tijdens mijn gevecht met Fernando, het kostte me bijna een positie tegenover Lewis, van zodra we met deze wagen pushen op deze banden, ga je achteruit en beginnen je banden te degraderen,” vertelde Carlos Sainz tegenover de media na de race in Bahrein.

“Het is duidelijk ons belangrijkste zwakke punt. Red Bull en Aston Martin doen duidelijk iets met de banden dat wij niet volledig begrijpen. We moeten het zien te vinden want dit kost ons hier de race.”

Het baanoppervlak in Bahrein was erg abrasief, het ergste op heel de F1-kalender Carlos Sainz meent dan ook dat het zwakke punt van Ferrari in Bahrein werd uitvergroot en dat er de komende races beterschap zal zijn en dit al meteen vanaf de volgende race in Saoedi-Arabië.

“Ik geloof dat we in Jeddah competitief kunnen zijn want het baanoppervlak laat toe om daar meer te pushen, er is veel minder bandenslijtage,” aldus Sainz. “We hebben met deze nieuwe wagens alleen nog maar in Bahrein gereden, we hebben er hier zeven dagen met deze wagens opzitten.”

“Het is duidelijk wat ons probleem in Bahrein was, laat ons zien wat Jeddah brengt, het is een ander baanoppervlak en dat kan ons helpen.”