Toto Wolff: “Moeilijkheden bij Mercedes zullen geen invloed op de toekomst van Lewis Hamilton hebben”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes beleefde een moeilijke start van het F1-seizoen 2023 maar volgens teambaas Toto Wolff zal dat geen toekomst hebben op de toekomst van Lewis Hamilton. 

Lewis Hamilton heeft eerder al de geruchten ontkend dat hij zou wachten hoe de nieuwe bolide van Mercedes zou presteren alvorens een beslissing te nemen over zijn toekomst bij het team. Hoewel de formatie uit Brackley niet verder kwam dan een vijfde en een zevende plaats lieten zowel George Russell als Lewis Hamilton weten dat ze het vertrouwen behouden in het team.

“Volgens mij is hij een integraal deel van het team, om het weer op de rails te krijgen en we moeten allemaal samenwerken,” aldus Toto Wolff. “Ik denk niet dat het feit dat we weer een slechte start hebben meegemaakt daar iets zal aan veranderen. We hebben acht constructeurstitels en zes rijderstitels behaald met hem.”

Uiteraard hoopt ook Toto Wolff dat hij zijn rijders weer van beter materiaal kan voorzien.

“Ik denk dat het te gemakkelijk zou zijn om een rijder te dumpen en de handdoek in de ring te gooien. Dat doen we niet. Integendeel. We moeten diep gaan, dieper dan we ooit geweest zijn en onze rijders voorzien van wapens waarmee ze in staat zijn om te strijden. Je ziet dat ze al het mogelijke doen met de wagen.”

Wolff vindt het alvast te vroeg om de blik al op 2024 te richten en hij vindt dat er eerst geprobeerd moet worden om de problemen van de W14 op te lossen.

“Ik denk dat, hoe transparant ik ook ben over hoe we de wagen moeten omvormen, het niet het moment is om te praten over de rijderssituatie in 2024,” merkte Wolff op.

“Dat is veel te vroeg. We moeten allemaal in dezelfde richting duwen, de coureurs, de ingenieurs en ons management in plaats van de handdoek in de ring te gooien. Dat doen we niet. Dat hebben we nooit gedaan en dat zullen we ook niet doen.”