Mercedes: “Het deed pijn dat Michael Schumacher tijdens F1-comeback niet kon winnen”

Daimler Media
Daimler Media

Enkele anciens van het Mercedes F1 team vertellen dat ze er kapot van waren dat Michael Schumacher er nooit in geslaagd is om een race te winnen voor Mercedes.

Het zijn niet de minsten die deze week in de podcast  ‘Beyond The Grid’ hun verhaal komen doen want Simon Cole, Andrew Shovlin, James Vowles en Ron Meadows vervullen al van bij het begin belangrijke functies bij het Mercedes F1 team. 

Toen Mercedes het team uit Brackley kocht van Ross Brawn was het grootste nieuws ongetwijfeld het feit dat zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher achter het stuur van een van de ‘Silberpfeile’ zou gaan zitten. Dat schept uiteraard een bepaald verwachtingspatroon, zowel voor de rijder als voor het team, en hoewel de resultaten niet slecht waren duurde het tot 2012 alvorens er een race kon gewonnen worden en poleposities veroverd werden. 

Die polepositie kwam er met Michael Schumacher in Monaco 2012 maar de Duitser moest door een gridpenalty die hij opliep in de voorgaande race vanaf de zesde plaats starten. James Vowles herinnert zich die dag nog als was het gisteren.

“Ik was in de wolken en ik denk dat het een van de beste ronden was die hij waarschijnlijk ooit in zijn leven heeft gereden… maar ik was er kapot van, echt kapot voor hem omdat dit iemand is waarvan we allemaal wilden, rond deze tafel en binnen de fabriek, dat hij een race zou winnen. Want hij verdiende het, hij heeft zoveel moeite en zoveel van zijn leven in het team gestoken dat het voor hem een beloning was en dat was zijn kans gedurende het jaar.”

“En ik was er kapot van dat hij in die ene race terugviel. Ik voelde voor hem, en ik voel het nu nog steeds, dat hij niet alle resultaten behaalde die hij verdiende, gezien het werk dat hij in het team stak.”

Meadows voegde eraan toe: ” Als je ziet hoe hij ons heeft geholpen om beter te worden, denk ik dat het zeker mijn grootste spijt was dat Michael geen race voor ons heeft gewonnen, want hij was een ander niveau van rijder waar we op dat moment ooit mee hadden gewerkt.”

“Ik geloof echt, dat we allemaal wilden dat hij zou winnen. Het gebeurde niet. Een paar jaar later konden we niet stoppen met winnen en dat is voor een stuk aan hem te danken, want de reden dat we vandaag winnen, is voor een groot deel aan hem te danken, want hij heeft ons beter gemaakt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022