“De fouten die Sebastian Vettel maakt zijn niet normaal voor een viervoudig F1-kampioen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na zijn dramatisch slecht laatste seizoen bij Ferrari vorig jaar is ook zijn eerste seizoen bij het Aston Martin F1 team erg moeizaam begonnen. Volgens Nico Rosberg is het verontrustend dat Vettel zich ook bij Aston Martin nog niet goed voelt.

Rosberg hoopt vooral dat Vettel snel een goed resultaat weet neer te zetten want dat kan de sleutel zijn tot een beter gevoel en betere prestaties.

“Ik wens het Sebastian echt, dat hij uit zijn moeilijke situatie geraakt die hij bij Ferrari heeft gekend en nu ook tijdens zijn eerste race bij Aston Martin,” aldus Rosberg tegenover ‘Sky Germany’.

“Ik vind het ook verrassend dat hij zegt dat hij nog steeds geen goed gevoel in de wagen heeft.”

“Maar oké, hij bevindt zich bij een nieuw team en heeft wat tijd nodig. Sebastian is echter een ongelooflijk talent, een viervoudig F1-kampioen, dus het zal wel goed met hem komen en hij zal later dit jaar enkele geweldige races rijden.”

Uit de negatieve spiraal geraken is volgens Rosberg cruciaal voor Vettel.

“Hij moet een manier vinden om uit die negatieve spiraal te geraken, dat is zeer, zeer belangrijk,” aldus Rosberg. “We zagen opnieuw een fout, wat atypisch is voor een viervoudig F1-kampioen. Hij moet zijn weg eruit zien te vinden, dat is zeer belangrijk.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022