Alpine: “We zullen geen ‘gevaarlijke spelletjes’ tussen Alonso en Ocon toestaan”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Bij het Alpine F1 team zijn ze op hun hoede voor een eventuele negatieve sfeer tussen beide rijders, die zou ook negatief zijn voor de algemene performance van het team.

“Wanneer een rijder gedestabiliseerd wordt dan is dat niet normaal,” aldus Prost tegenover de Franse krant ‘Le Figaro’. “Wat wel normaal is, dat zijn politieke spelletjes tussen twee rijders.”

“Er is altijd een rijder die de bovenhand krijgt. De ene keer is dat de ene rijder, de andere keer de andere, er is een soort balans en de dingen verlopen goed.”

Volgens Prost bevond Esteban Ocon zich vorig jaar in de moeilijke situatie waarin teamgenoot Daniel Ricciardo binnen het team de bovenhand haalde. Maar gevaarlijke psychologische spelletjes moeten volgens Prost absoluut vermeden worden.

“Wanneer met een bepaalde regelmaat de ene rijder de bovenhand heeft, zoals Esteban vorig jaar ervaarde met Daniel, dan is het meer gecompliceerd. Het is dan ook belangrijk dat rijders goed samenwerken en dat er geen gevaarlijke spelletjes gespeeld worden.”

“Het zal een erg lang seizoen worden en deze jaren met COVID-19 zijn ook moeilijk om te managen. Het is niet leuk, er zijn bubbels en heel veel restricties.”

“De dynamiek en sfeer binnen een team zijn zeer belangrijk voor de performance. Je moet er dan ook over waken dat er geen afbreuk wordt gedaan aan de omstandigheden en sfeer in het team, vooral ook tussen de rijders.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022