Toto Wolff: “Mercedes geniet van haar nieuwe rol als ‘achtervolger’ van Red Bull”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes mag dan wel de eerste race van het nieuwe F1-seizoen gewonnen hebben, volgens Toto Wolff is Red Bull duidelijk het snelste team. Voor Mercedes is het een nieuwe situatie waarin het verkeert maar voor iedereen in het team vormt de nieuwe rol van ‘achtervolger’ een stimulans.

“Op een bepaalde manier genieten we binnen het team van de nieuwe situatie waarin we ons bevinden,” aldus Toto Wolff tegenover ‘Motorsport.com’. “En die situatie is dat, op papier, Red Bull zich voor ons bevindt met een sneller pakket.”

Toto Wolff is van mening dat Red Bull het aan zichzelf verplicht is om te presteren, om te winnen, want zij beschikken immers over de snelste wagen, aldus de motorsportbaas van Mercedes.

“Zij kunnen verliezen, wij kunnen winnen, want wanneer je over de snelste wagen beschikt moet je dat ook in resultaten zien om te zetten, je moet presteren.”

“Wij moeten inhalen. We moeten alles perfect zien te doen en performance zien te vinden. Strikt genomen zijn wij het tweede beste team,” besloot Wolff.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022