Nico Hulkenberg bevestigd als reserverijder bij Aston Martin

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Lange tijd deden geruchten de ronde dat Nico Hulkenberg bij Mercedes zou bevestigd worden als extra test- en reserverijder maar vandaag volgde het nieuws dat ‘The Hulk’ de nieuwe reserverijder bij Aston Martin wordt.

Hulkenberg zal naast de rol van reserverijder ook de rol van ontwikkelingsrijder op zich nemen. Indien Sebastian Vettel of Lance Stroll onverwacht niet zouden kunnen deelnemen dan kan ‘The Hulk’ invallen.

Voor Nico Hulkenberg zou dat trouwens niet de eerste keer zijn. Vorig jaar moest Hulkenberg al invallen bij het Racing Point F1 team, de voorganger van het huidige Aston Martin, omdat Sergio Perez en Lance Stroll besmet geraakten met het coronavirus.

“Ik hoop uiteraard dat Sebastian en Lance gewoon hun seizoen zoals gepland kunnen afwerken maar het team weet dat ze op me kunnen rekenen om in te vallen wanneer het noodzakelijk is en dat op een uitstekende manier. Ik ben volledig voorbereid om die uitdaging aan te gaan,” vertelt Hulkenberg in een reactie op het nieuws.

“Het zal ook interessant zijn om het team doorheen het seizoen te helpen ontwikkelen. Ik kijk er al naar uit om geweldige rondetijden neer te zetten.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022