Mercedes: “Het is pijnlijk om van Ferrari te verliezen”

Tijdens de GP van Bahrein moest Mercedes opnieuw haar meerdere erkennen in Ferrari, dat met Sebastian Vettel wist te zegevieren. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff was de nederlaag in Bahrein voor Mercedes erg pijnlijk.

Het seizoen is nog maar drie races ver maar Ferrari wist wel al twee van die drie races te winnen. De Italiaanse renstal toonde reeds dat het een serieuze uitdager voor Mercedes wordt. Ook bij Mercedes beseffen ze dat, al kwam de nederlaag in Bahrein toch bijzonder hard aan.

“Je moet een lijn kunnen trekken onder een moeilijk raceweekend zoals dat van Bahrein,” aldus Toto Wolff. “Het is erg pijnlijk om een race zoals die race te verliezen. Er waren te veel kleine zaken die niet goed gingen, wat ons uiteindelijk de overwinning kostte. Het is echter aan ons om die zaken op te lossen. Je moet opletten dat je niet te lang blijft stilstaan bij tegenslagen en dat je in de plaats daarvan werkt aan oplossingen. Dat is erg belangrijk.”

Toto Wolff nuanceert echter ook meteen de situatie waarin Mercedes zich bevindt. Het seizoen is immers zeker en vast niet dramatisch begonnen voor Mercedes.

“Uiteraard moet je ook realistisch zijn. Een tweede en derde plaats is niet rampzalig. Wanneer je echter over een wagen en twee rijders beschikt die in staat zijn om te winnen en dat gebeurt dan niet, dan is dat pijnlijk,” blikt Toto Wolff terug op het raceweekend in Bahrein.

Bij Mercedes kennen ze ondertussen de pijnpunten en weten ze dus ook waaraan er gewerkt dient te worden.

“We kennen onze zwakke punten en we weten dat we ze moeten zien te overwinnen indien we de komende races willen winnen. Je moet daarvoor ieder probleem grondig analyseren en met een plan komen om een herhaling van die fouten te vermijden. Het is een oefening die we ook de voorbije jaren meermaals gemaakt hebben,” besluit Toto Wolff.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer