“Succes van Ferrari kent zijn oorsprong in 2016”

Volgens Sebastian Vettel moet de oorsprong van de successen die Ferrari momenteel boekt gezocht worden in 2016.

Inderdaad, 2016, het jaar waarin Ferrari geen enkele overwinning behaalde. Het jaar waarin de teleurstelling over en bij Ferrari enorm groot was. Wou Ferrari na de overwinning die in 2015 geboekt werden immers niet in 2016 met Mercedes de strijd om de titel aangaan?

En toch is Sebastian Vettel er van overtuigd dat de basis van het huidige succes net in datzelfde jaar 2016 moet gezocht worden.

“We hebben overduidelijk tijdens de winter een enorme stap vooruit gezet door een competitieve wagen te bouwen,” aldus Vettel. “Ik denk dat vorig jaar voor ons een zeer goed jaar was. Begrijp me niet verkeerd, het was niet goed op het vlak van de resultaten, maar wat het team betreft veranderden er heel wat zaken en pasten de puzzelstukken eindelijk in elkaar.”

Al meteen van bij de eerste testdagen verliep alles bijzonder goed bij Ferrari, een lijn die werd doorgetrokken tijdens de eerste drie races van het seizoen.

“Uiteraard helpt het wanneer je meteen van in het begin bij het testen een goed gevoel hebt. We zagen er redelijk competitief uit. Onze overwinning in Australië gaf een enorme boost aan het team, dat kan je ook zien wanneer je de teamleden onderaan het podium het volkslied ziet zingen. Heel de fabriek is echt tot leven gekomen. Dat is fantastisch en we moeten er voor zorgen dat we zo doordoen en dat we er van blijven genieten.”

“Tot dusver heeft het team het enorm goed gedaan. Er is heel wat hard werk verricht en er is heel wat toewijding. Zoals ik reeds zei, de puzzelstukken vallen op hun plaats en succes boeken tijdens de eerste races helpt bij het opbouwen van een momentum,” besluit Vettel.

Ferrari behaalde dit seizoen al 102 punten, waarmee het aan de leiding staat in de wk-tussenstand en een voorsprong heeft van drie punten op Mercedes. Sebastian Vettel heeft bij de rijders een voorsprong van zeven punten op Hamilton.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer