Mercedes: “Hoopvol dat nieuwe wagen in 2023 vooraan kan meestrijden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Net als de overige teams is ook Mercedes al vergevorderd met de ontwikkeling van haar wagen voor het F1-seizoen 2023. Bij Mercedes hopen ze uiteraard dat die wagen hen terug naar de top zal brengen en Hamilton en Russell in staat zal stellen om vooraan mee te strijden.

“We zijn uiteraard al ver gevorderd in de ontwikkeling van de wagen voor volgend jaar,” vertelde technisch directeur Mike Elliott tegenover de media in Japan. “Het valt moeilijk te voorspellen hoeveel tijd je moet vinden, dat is redelijk moeilijk. Er zijn races waar we dit seizoen er erg dichtbij zaten.”

“Tijdens een aantal races was onze performance redelijk goed, tijdens andere races hadden we wat achterstand.”

“Wat we vooral proberen te doen is te begrijpen waardoor dat komt, ik denk dat we dit nu begrijpen. We weten wat we moeten corrigeren.”

Volgens Elliott moet Mercedes in staat zijn om voor 2023 een wagen te bouwen waarmee opnieuw voor de titel kan gestreden worden.

“Wanneer je weet wat er gecorrigeerd moet worden, probeer je vervolgens te zien hoeveel performance je moet weten te vinden,” aldus Elliott.

“Ik ga jullie uiteraard geen cijfer geven, dan zou ik teveel publiek kenbaar maken, maar het ligt zeker binnen de grenzen van wat mogelijk is om te vinden.”

“Als we dan ook ook hard blijven werken, harder tijdens de winter, dan bevinden we ons hopelijk terug in de positie waarin we helemaal vooraan meestrijden.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022