Zak Brown: “Daniel Ricciardo vervangen was één van mijn moeilijkste beslissingen ooit”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren-baas Zak Brown zegt dat de beslissing nemen om Daniel Ricciardo te vervangen bij het McLaren F1 team één van zijn moeilijkste beslissingen ooit was.

“Uiteindelijk slaagden we er niet in de resultaten te behalen die noodzakelijk waren en we waren anderhalf jaar ver,” vertelde Brown tegenover ‘Fox Sports Australia’.

“We hebben het allemaal bijzonder hard geprobeerd. We houden van Daniel, hij is geweldig om mee samen te werken en hij blijft ook geweldig om mee samen te werken. We zijn echter resultaatsgedreven en de resultaten kwamen niet, we hebben het gevoel dat we alles geprobeerd hebben.”

“We weten niet echt waardoor het niet lukte, het lijkt niemand zijn schuld te zijn. Wij hebben ons best gedaan, hij heeft zijn best gedaan … er waren gewoon geen dingen meer die we konden uitproberen. Soms belandt een atleet in een dip en moet hij van omgeving veranderen.”

Volgens Brown had McLaren graag gehad dat ze Daniel Ricciardo aan boord konden houden via één van de andere racezitjes die McLaren heeft.

“Ik ben een enorme fan van Daniel. Ik ben nog steeds een enorme fan van Daniel en dat zal nooit veranderen,” aldus Brown. “Ik heb hem gevraagd of hij voor ons in de IndyCar of Formule E wou rijden.”

“Ik had graag gehad dat we Daniel in de McLaren-familie hadden kunnen houden maar hij is nog steeds erg gefocust op de Formule 1. Dat begrijp ik want het is de koningsklasse van de autosport. Ik zou graag opnieuw met hem racen.”

“Dit is waarschijnlijk mijn moeilijkste beslissing in mijn periode in de autosport geweest. Het was echt niet leuk om te doen. Het is echter mijn taak om samen met Andreas (Seidl) moeilijke beslissingen te nemen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022