Mercedes: “Iedere race op de F1-kalender biedt ons een kans om vooruitgang te boeken”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij Mercedes vatten ze het nieuwe F1-seizoen ondanks een moeizame driedaagse F1-test in Bahrein met goede moed aan. Volgens Toto Wolff geloven ze in het potentieel van de Mercedes W14, al zal er waarschijnlijk wel met een achterstand aan het nieuwe F1-seizoen begonnen worden.

“We kenden niet de vlotste wintertest in Bahrein,” vertelt Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff in een vooruitblik naar de GP van Bahrein. “We kenden enkele betrouwbaarheidsproblemen en ondervonden wat problemen met de afstelling van de wagen op de tweede dag. Het belangrijkste objectief was om de wagen te leren kennen en we hebben enorm veel geleerd.”

“We hebben tijdens de laatste testdag vooruitgang geboekt, wat ons een richting heeft gegeven om tussen de test en de eerste race aan verbeteringen te werken.”

Desondanks zal Mercedes volgens Toto Wolff met een achterstand op Red Bull en Ferrari aan het nieuwe F1-seizoen beginnen. Volgens Wolff zullen ze ook bij Mercedes pas komend weekend weten waar ze juist staan.

“Het is altijd erg moeilijk om tijdens een test voorafgaand aan het seizoen een duidelijk beeld te krijgen van je competitiviteit, zeker wanneer er maar drie dagen getest wordt,” aldus Wolff. “Op basis van waar we ons aan het einde van vorig jaar bevonden hadden we verwacht om ook begin dit seizoen tegen een achterstand aan te kijken. Dit lijkt ook nu het geval te zijn maar dat zullen we pas na komend weekend weten.”

“We hebben er echter vertrouwen in dat we over een wagen beschikken waarmee we aan de slag kunnen gaan en waarmee we ons in een sterkere positie bevinden dan twaalf maanden geleden.”

“We kijken uit naar de uitdaging. Dit kampioenschap wordt gestreden over 23 raceweekends en iedere race zal ons een kans bieden om ons te verbeteren.”