Ferrari-teambaas waarschuwt: “Eerste raceweekend zal volledig anders zijn”

Ferrari
Ferrari

Op basis van de resultaten tijdens de driedaagse F1-test in Bahrein besluiten de meeste F1-experten en F1-insiders dat Red Bull het te kloppen team is en Ferrari waarschijnlijk het tweede snelste tijd. Frederic Vasseur, de teambaas van Ferrari, laat echter verstaan dat de krachtsverhoudingen komend raceweekend helemaal anders kunnen liggen.

Tijdens twee van de drie testdagen was het een Red Bull-rijder die de snelste tijd liet noteren en ook verspreid over de drie dagen was het Red Bull dat de besttijd liet noteren. Red Bull favoriet dus maar volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur kunnen de krachtsverhoudingen tijdens het eerste raceweekend in Bahrein door elkaar geschud worden.

Naar een reden daarvoor is het niet ver zoeken want alles draait rond de omstandigheden op het circuit en in het bijzonder de temperatuur. Tijdens de driedaagse test werd er van ’s morgens tot na zonsondergang getest maar komend raceweekend vinden de twee belangrijkste sessies, de kwalificatie en de race, om 18u locale tijd plaats.

“Wat je in het achterhoofd moet houden is dat de race een compleet ander verhaal zal zijn dan wat we tijdens de F1-test deden,” aldus Ferrari-teambaas Frederic Vasseur. “Toen Charles zijn beste rondetijd reed was het ochtend en hadden we een temperatuur op het circuit van 55 graden.”

“De race vindt plaats rond 18 à 19u en ook de kwalificatie vindt rond hetzelfde tijdstip plaats, dat zal volledig anders zijn.”

“We moeten in het achterhoofd houden dat dit slechts een test was en niet de eerste oefensessie of de race in Bahrein;”

“Ik denk dat we er goed aan gedaan hebben om ons te focussen op de grotere aspecten van de wagen, een focus legden op de lange stints en goede verbeteringen op de wagen implementeerden,” besluit Vasseur.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print