Mercedes introduceert ‘Imola-update’ in Monaco, Ferrari wacht tot in Barcelona

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het afgelasten van de GP van Emilia-Romagna zorgt ervoor dat heel wat F1-teams hun geplande updates moeten uitstellen. Hoe de teams daarmee omspringen verschilt van team tot team.

Vooral naar de grote update van Mercedes voor haar F1-bolide werd uitgekeken. Na een erg moeilijk begin van het seizoen plande Mercedes een grote update te introduceren op het circuit van Imola. Het annuleren van de race gooit figuurlijk roet in het eten en de volgende race op de F1-kalender is een buitenbeentje: de GP van Monaco.

Niet ideaal dus om een groot pakket met updates te introduceren en vervolgens te analyseren maar desondanks is Mercedes wel van plan om haar pakket met updates gewoon in Monaco te introduceren, dit in tegenstelling tot Ferrari. Het Italiaanse team had omwille van de slechte weersomstandigheden al voorafgaand aan de annulatie van de race in Imola laten weten dat het haar updates pas in Barcelona zou introduceren.

Ook verschillende andere teams plannen hun updates meer dan waarschijnlijk in Barcelona te introduceren. Gezien de grote hoeveelheid data die de F1-teams over het Circuit de Barcelona-Catalunya hebben is de GP van Spanje een ideaal raceweekend om updates te introduceren en te analyseren.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print